Taiteilijat

 
 
 
Anna-Kaisa Ant-Wuorinen_Elina Rautavaara, Studio Elina.jpg

Anna-Kaisa Ant-Wuorinen

Anna-Kaisa Ant-Wuorinen (s. 1957) on somerolainen kuvanveistäjä, joka myös valokuvaa ja tekee videotaidetta. Veistosten ja ympäristötaideteosten materiaaleina Ant-Wuorinen käyttää useimmiten teollisesti valmistettuja arkisia tuotteita.

andy best ja merja puustinen.jpg

Andy Best & Merja Puustinen

Andy Best ja Merja Puustinen ovat provakiitivisiin interventioihin galleria-, museo- ja kaupunkitilassa erikoistuneita kuva- ja mediataiteilijoita. Heidän työnsä käsittelevät usein yhteiskunnallisia teemoja fyysisellä ja leikkisällä tavalla. Ideoidensa toteutuksessa Best ja Puustinen käyttävät useita eri materiaaleja, tekniikoita ja teknologiaa.

Andy Best on kuvanveistäjä, luennoitsija ja Aalto yliopiston Yhteisen opetuksen yksikön johtaja. Merja Puustinen on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton toiminnanjohtaja ja väitöskirjatutkija Taideyliopistossa.

Denise Ziegler photo Jukka Juhala (1).jpg

Denise Ziegler

Denise Ziegler  on sveitsiläissyntyinen kuvataiteilija ja julkisen tilan tutkija. Hän on 1997 valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Kuvataiteen tohtoriksi hän väitteli vuonna 2010 tutkimuksella Poeettisen piirteistä – kuvataiteilijan mimeettinen työskentelytapa. 2015–2017 hän oli tutkijatohtorina Pori Urban Platformilla, Aalto Yliopistossa. Projektissaan Levels of Elevation – the Sublime Experience as a Method to Address Public Space Ziegler kehitti kokeellisten interventioiden avulla menetelmää julkisen urbaanin tilan ymmärtämiselle uudesta näkökulmasta.

 
 
Taiteilijaryhmä Forest Camp_Work in progress of Kakutus  Mohni 2003_SCULPTURE EXPANDED.jpg

Forest Camp

Kuvataiteilijaryhmä Forest Camp aloitti toimintansa vuonna 1998 Punkaharjulla. Forest Campin taiteellisen voimavaran muodostaa ajatusten vapaa pallottelu, joka kumpuaa jokapäiväisen elämän ja taiteen välisistä yhteyksistä. Ryhmän tuotanto koostuu interventioista, paikkasidonnaisista installaatioista ja taiteen olemusta luotaavista teoksista ja tapahtumista. Forest Camp tunnetaan erityisesti Kakutus-interventioistaan, joita on toteutettu mm. Mohnin saarella, Jurmalassa, Punkaharjulla, Madridissa, Acciarolessa, New Yorkissa ja Cheng Chaun saarella.

Forest Campin strategian muodostaa osin improvisaatioon perustuva anonyymi kollektivismi.

Le Hien Minh.jpg

Le Hien Minh

Le Hien Minh (s. 1979, Hanoi, Vietnam) tutkii prosessityöskentelyn kautta muutosta, aisteja, muistoja ja materiaalisuutta. Hien Minh käyttää usein perinteistä vietnamilaista Do-paperia, jonka avulla hän luo suurikokoisia installaatioita. Hänen töissään Do-paperi toimii siltana perinteisen vietnamilaisen taiteen ja nykytaiteen, historiallisen kulttuurin ja modernin välillä.

Chrysalis_pagan.jpg

Pagan

Pagan on monialainen luovan toiminnan ryhmä, jolla on pitkä kokemus teknologian, vuorovaikutussuunnittelun, elokuvan ja pelisuunnittelun aloilta. Pagan tuottaa installaatioita vuorovaikutteisen median keinoin julkiseen tilaan. Ryhmän yhdistävänä voimana kytee jatkuva kokeilun ilo ja tarpeettoman vilkas mielikuvitus. Paganin muodostavat kemiöläiset Daniel Blackburn, Lisa Roberts ja Tuomo Tammenpää.

 
 
pia-siren.jpg

Pia Sirén

Pia Sirén (s. 1982) on kuvataiteilija, joka rakentaa suurikokoisia tilateoksia rakennusmateriaaleista. Teoksissa telineistä ja pressuista muodostuu luontoa ja maisemia; vuoristoja, kasvillisuutta, ja metsiä. Teoksissa rakentuu keinotekoista luontoa ja tilapäistä tee-se- itse-maisemaa. Siréniä kiinnostaa maisemaan liittyvät käsitykset ja rakenteet, tilan kokemuksellisuus ja kokonaisvaltainen haltuunotto, ja materiaalien luova väärinkäyttö.

Riikka Puronen_Eau de Sculpture.jpg

Riikka Puronen

Riikka Puroselle kuvanveiston ytimen muodostaa ajattelu, kehollisuus ja aistillisuus, joita veistos voi välittää katsojalle. Veistoksen materiaalit ja mittakaava muuttuvat teosten ja ideoiden mukana. Materiaalit saavat myös uusia merkityksiä. Esimerkiksi pronssi on 2000-luvulla kierrätysmateriaalia, perinteikkään arvokkaan kuvanveisto materiaalin rinnalla.

ShojiKato3.jpg

Shoji Kato

Shoji Kato on Helsingissä asuva Japanista lähtöisin oleva kuvataiteilija. Hän on opiskellut Purchase Collegessa New Yorkissa, Amsterdamin taideyliopistossa ja Helsingin kuvataideakatemiassa.

 
 
TimoHeino henkilökuva_Harri Pälviranta_.jpg

Timo Heino

Timo Heino (s.1962) on kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Keskeinenteema Heinon taiteessa on materiaalisen maailman tutkiminen. Hänen huomionsa keskiössä ovat aineiden historia, identiteetti ja kiertokulku sekä tavat, joilla aineiden symbolinen merkitys ja ihmisten suhde niihin ovat muuttuneet eri aikakausina. Metaforisten ja taiteellisten ulottuvuuksien lisäksi aineellisuus on hänelle tärkeää sen sosiaalisten ja poliittisten merkitysten vuoksi. Heino valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1989 ja suoritti kuvataiteen tohtorin tutkinnon vuonna 2016.