Pia Sirén: Julkiset rakennustyöt

Pia Sirén_ Kampin maisema, kuva Jussi Tiainen.jpg
 

Pia Sirén (s. 1982) on kuvataiteilija, joka rakentaa suurikokoisia tilateoksia rakennusmateriaaleista. Teoksissa telineistä ja pressuista muodostuu luontoa ja maisemia; vuoristoja, kasvillisuutta, ja metsiä. Teoksissa rakentuu keinotekoista luontoa ja tilapäistä tee-se- itse-maisemaa. Siréniä kiinnostaa maisemaan liittyvät käsitykset ja rakenteet, tilan kokemuksellisuus ja kokonaisvaltainen haltuunotto, ja materiaalien luova väärinkäyttö.

Sirénin teoksia on ollut esillä yksityisnäyttelyissä mm. Rakennustyöt Forum Boxissa 2018, Backdrop Muu Kaapeli galleriassa 2016, Evergreen Vess Galleryssä Kööpenhaminassa 2015, ja ryhmänäyttelyissä mm. AroS Triennaali Aarhusissa, Uppsalan Taidemuseossa, Varbergin Taidehallissa, MACRO Testaccio museossa Roomassa, Helsingin Taidehallissa, Mäntän Kuvataideviikoilla, ja Wäinö Aaltosen Museossa.

Sirénille myönnettiin vuonna 2013 Maecenas Killan Nuoren Taiteilijan -palkinto. Sirén on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2008 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2012.

Julkiset rakennustyöt

Helsinkiin ilmestyy työmaita, joissa rakennetaan luontoa. Kyse on tilallisesta teosta, juuri tiettyyn sijaintiin suunnitellusta kaupunkitilan muutostyöstä. Teoksissa käytettävät rakennustyömaan materiaalit: telineet, huomio-aidat, vanerit, pressut ja muovit, viestittävät muutoksesta ja liikkeestä olemalla oma itsensä. Syntyy tilapäisiä fragmentteja metsästä, keinotekoista kasvillisuutta, ja häviäviä illuusioita maisemasta.

Teospaikat:

17.5.–13.6. Malminkartanonaukio
20.6.–15.8. Mauno Koiviston aukio, Kamppi
20.8.–15.9. Keskustakirjasto Oodi

 
Pia Sirén_ Malminkartanon metsä, kuva_ Jussi Tiainen (2).jpg
Pia Sirén_ Malminkartanon metsä, kuva_ Jussi Tiainen (1).jpg

SE7157.jpg